Image module

La Vie Verte in tijden van corona

Update juni 2020:

Het bleef nog tot het laatste moment spannend, maar in het weekend voor 15 juni werden de laatste twijfels weggenomen: we mogen écht weer naar Frankrijk en ook toeristen zijn welkom! Twee dagen later zaten we zelf in de auto om ein-de-lijk weer naar La Vie Verte te reizen en konden meteen de situatie onderweg testen. En jawel, de reis verliep probleemloos, tankstations zijn gewoon geopend, en ook de toiletten en winkels (wel handig als je mondkapjes bij je hebt, die kunnen binnen verplicht zijn). Verder leek het onderweg alsof er nooit iets gebeurd was. In Frankrijk zelf is het gewone dagelijkse leven weer op gang gekomen, de meeste winkels, restaurants, bars, musea, parken en bezienswaardigheden zijn gewoon open. Mondkapjes zijn buiten niet verplicht, alhoewel je er in de steden meer mensen mee ziet lopen. In restaurants moet je ze dragen als je je verplaatst (niet als je aan tafel zit te eten natuurlijk ;-). En mondkapjes zijn in het openbaar vervoer – net als in Nederland – verplicht.

Verder gelden in Frankrijk de gebruikelijke hygiëne-regels (handen wassen, elleboog-niezen, papieren zakdoekjes gebruiken, afstand bewaren). Verder niet de drukte opzoeken, en dat laatste is heel makkelijk , want La Vie Vrte ligt juist ver weg van alle hectiek, in een stil dalletje aan het einde van een doodlopende weg. Dus je kunt bij ons met een gerust hart volop van de ruimte en het buitenleven komen genieten.

Update 29 mei 2020:

We zijn blij!! De tweede fase van het ‘deconfinement’ is donderdag aangekondigd door premier Edouard Philippe. Wij wilden natuurlijk vooral één ding heel graag weten: gaan de grenzen weer open…. ? En jawel: vanaf 15 juni is het de bedoeling dat er weer vrij reisverkeer naar en in Frankrijk mogelijk is! (nog wel onder voorbehoud dat het virus niet op hol slaat).
Wij kunnen niet wachten op de zomer…

In Frankrijk heerst blijdschap dat bijna alle departementen op de landkaart nu weer groen gekleurd zijn (in plaats van de alarmerende rode regio’s). En wij – als La Vie Verte – waren natuurlijk altijd al hartstikke groen! ????

Wil je ook komen genieten van rust, ruimte en relaxen? Dat kunnen jullie na alle stress nu extra goed gebruiken. We zullen jullie met open armen ontvangen, virtueel dan he ;-).
Omdat wij kleinschalig zijn, kunnen we alle aandacht richten op een zorgeloos, zorgvuldig en persoonlijk verblijf. We zullen onze leidraad voor een veilige vakantie hier nog communiceren. Vooral willen we iedereen een onvergetelijke vakantie bezorgen in deze bijzondere tijd.

We zijn druk bezig om de verschuivingen en nieuwe aanvragen in de boekingsagenda door te voeren. Wil je nog een plekje in het groen? Kijk hier voor de beschikbaarheid van onze vakantie-appartementen. Zeker begin juli en eind augustus zijn er nog mogelijkheden! Geef gauw je voorkeur door via het contactformulier (per app of telefoon mag natuurlijk ook) dan houden we een plekje voor jullie vrij.

Mochten er ondertussen nieuwe veranderingen zijn in de maatregelen dan laten we dat hier weer zo snel mogelijk weten.

 

———————————-

Als alles normaal was . . . 

. . . zouden we nu in La Vie Verte zijn om met open armen onze gasten te verwelkomen die komen genieten van natuur, rust, ruimte en relaxed buitenleven.
Juist nu zouden we er zijn! Omdat mensen in deze crisis meer dan ooit een plek in de natuur nodig hebben, een groene bubbel, een ‘safe haven’. Na al het binnen zitten in quarantaine, na al het harde werken, de stress en de verwarring in onzekere tijden of het verdriet om verloren samenzijn. We kunnen de reflectie van de natuur goed gebruiken.

Grenzen dicht

Maar dat is dat nu niet mogelijk. Het zal niet verbazen: ook in Frankrijk gelden nog strenge maatregelen rondom corona. Op dit moment zijn de grenzen dicht en is het voor onszelf niet mogelijk om naar Saint Maurice te reizen (heel onwerkelijk om er niet te zijn!) Omdat reizen zonder expliciete reden niet is toegestaan, kunnen ook onze gasten niet komen.

In Frankrijk duurt het ‘confinement’ in ieder geval nog tot 11 mei. Dan start de eerste voorzichtige fase van opstarten. Drie weken later (begin juni) volgen weer nieuwe richtlijnen. We duimen vooral dat er snel een versoepeling komt vanuit de Franse overheid om te mogen reizen. Zodat we er in ieder geval heen kunnen om de boel te onderhouden en klaar te maken. Om ons voor te bereiden op het zomerseizoen!

Onbezorgde vakantie

Dan hopen we natuurlijk heel erg dat onze gasten weer kunnen komen genieten van een onbezorgde vakantie. Zodra dat weer mogelijk is, zullen wij er in ieder geval alles aan doen om dat onder de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen.

  • Gelukkig is bij La Vie Verte alle ruimte om iedereen voldoende bewegingsvrijheid te bieden: in de appartementen en de studio verblijf je zelfvoorzienend en het gezamenlijk pand is zo groot dat je makkelijk afstand kunt bewaren.
  • Ook buiten op het grote terrein is het eenvoudig om afstand te houden en toch van het buitenleven te kunnen genieten. Met eigen buitenzitje en picknicktafel maar wél een gevoel van verbondenheid.
  • Daarnaast staat hygiëne bij ons altijd al op nummer 1 en hebben piekfijn schone appartementen bij ons de hoogste prioriteit. Dat zal uiteraard zo blijven (met extra desinfectie-aanpak)!

Een onbezorgde vakantie door vooral dé oplaadplek in de natuur te zijn, waar iedereen bij kan komen van alle stress die deze periode met zich meebrengt.

Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben en het wel overwegen?

  • je kunt nu alvast een optie nemen of een waardebon kopen. Daar help je ons nu enorm mee. Waardebonnen blijven sowieso lang geldig. Je loopt geen enkele risico want we zijn zeer flexibel in het doorschuiven van data mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

We houden jullie hier in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen in Frankrijk.

Natuurlijk zien we het allerliefst dat alle vakanties gewoon door kunnen gaan! We hopen elkaar gauw in de Vogezen te kunnen ontmoeten.

Tot die tijd: blijf bewegen, alle goeds, blijf gezond!

#Buitenmaaktbinnenbeter